Mijn verhaal achter de planner

Hi ik ben Mirthe,

Al van jongs af aan ben ik creatief bezig, in 2020 schreef ik mij in voor de opleiding Photographic Designer aan het Mediacollege in Amsterdam. Deze opleiding doe ik met veel plezier en heb hier mijn passie, fotografie, gevonden. Op de opleiding leer ik alles wat met fotografie te maken heeft; van een concept bedenken tot het grafisch vormgeven van een campagne.

 

Als fotograaf komt er veel meer kijken bij een fotoshoot dan alleen foto's maken vooraf ben je natuurlijk bezig met de pre-productie, oftewel het bedenken en uitwerken van de fotoshoot. Dit deed ik zelf altijd in een gewone agenda, dat ging goed, alleen ik had altijd het idee dat er wat miste en het veel efficiënter kon. Daarom kwam ik met het idee om een eigen planner te ontwikkelen waarin je een goed overzicht hebt van alles wat je moet doen. De planner heb ik zelf vormgegeven en ontwikkeld naar de wensen van een fotograaf.

 

De planner is datumloos, super makkelijk voor als je even geen klussen hebt of op vakantie bent. In de planner vind je een (datumloze) maandplanner, weekplanner maar ook een fotoshootplanner. Met de fotoshootplanner kun je alle gegevens noteren van zowel de klant als het team. Een lichtplan uit tekenen, een shotlist maken maar ook een checklist die je kunt afvinken met alle punten die je bij de meeste fotoshoots doorloopt, zodat je nooit iets belangrijks vergeet. Naast dat je in de planner fotoshoots kunt plannen vind je er ook een to do lijst, klantenlijst, social media planning en ruimte om je doelen die je deze maand/week wilt bereiken in te plannen en uiteindelijk uit te werken tot een concreet plan. 

 

Ik hoop dat je net als mij, veel plezier uit de fotografieplanner haalt en helemaal volgeboekt wordt met te gekke foto klussen!

 

Liefs Mirthe